A sorozattolvajok még a rajtuk segíteni iparkodó segélyszervezetet is meglopták

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt egy tiszaburai fiatallal szemben a bűnügyi felügyelet elrendelését, míg a szintén tiszaburai felnőtt férfi társának a letartóztatását indítványozta.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 16 éves fiatal fiú és 26 éves férfi társa az elmúlt hetekben Tiszaburán öt alkalommal is betörtek lakóházakba, vendéglátóhelyre, közintézményekbe, és onnan mintegy 780 ezer forint értékben loptak el különböző vagyontárgyakat.

Két alkalommal lakatlanul hagyott házakba mentek be az ablak leszedésével, ajtó befeszítésével, és onnan kerékpárt, biztonsági kamerát, háztartási felszereléseket, illetve 15 mázsa tűzifát loptak el.

Egy alkalommal a helyi iskola udvarán lévő, egy segélyszervezet raktárhelyiségéből vittek el cipőket, focilabdákat, élelmiszert, de betörtek egy helyi sörözőbe, és az orvosi rendelőbe is, ahonnan vérnyomásmérőt és hűsugárzót loptak el.

A fiatal elkövető próbaidő alatt áll, és vele szemben több büntetőeljárás is folyik, míg felnőttkorú társával szemben szintén több, vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, így az ügyészség indítványa szerint mindkettőjük esetében megalapozottan feltehető a bűnismétlés veszélye.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve június 22-én a fiatal bűnügyi felügyeletét, míg felnőtt társa letartóztatását rendelte el. A gyanúsítottak és védőik nem éltek fellebbezéssel a döntés ellen, így a felnőtt gyanúsított esetében az véglegessé vált, míg a fiatal elkövető esetében még be kell szerezni a törvényes képviselő nyilatkozatát, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta:

A terheltek a megalapozott gyanú szerint április és június hónapok között tiszaburai ingatlanokba mentek be, ahonnan különböző értékeket tulajdonítottak el. Az ellopott tárgyak igen széles skálán mozogtak: a croissant-tól a három méter magas oszlop tetején elhelyezett kamerán át a több mázsa tűzifáig mindent vittek, ami mozdítható volt.

A legtöbbet sportcipőből loptak, 35 és fél pár csukát rejtettek el egyikőjük otthonában.

Az összes lopási kár több százezer forintra rúg.

A rendőrök a nyomozási cselekmények eredményeként elfogtak és előállítottak egy 26 éves felnőttet és fiatalkorú társát, akiket több rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.  Mindkét feltételezett elkövető beismerte a gyanúsításban foglaltakat, azonban vallomást nem tettek.  

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek